Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s tím, že budou použity cookies. Ty mají zajistit plynulý průběh Vaší návštěvy a sbírají statistická data o návštěvách.
Více o správě cookies
Ok

Nápověda

Sdílení

Co je sdílení?

Sdílení dokumentu znamená umožnění lidem, podle Vašeho výběru, přístup pomocí URL odkazu k souboru či souborům. Ten, kdo od Vás dostane odkaz se sdílením si může soubory zobrazit online (v případě obrázků i jejich náhled) a stáhnout si je přes webový prohlížeč. Odkaz na sdílení můžete vytvořit pro jeden či více souborů a to z jakékoli aplikace hubiC a poté můžete odkaz poslat e-mailem, SMS zprávou či přes sociální sítě. Sdílení pak můžete kdykoli zrušit a sdílené dikumenty tím přestanou být na odkaze dostupné. Jestliže sdílení nezrušíte, bude se dokument sdílet 5, 10 či 30 dní, podle Vašeho vlastního nastavení při vytváření odkazu pro sdílení. Pozn: Sdílení adresářů není dostupné na aplikacích iOS (iPhone, iPad).

Mohu sdílet dokumenty s lidmi, kteří nemají hubiC?

Ano, pro přístup ke sdíleným souborům je potřeba jen webový prohlížeč. Vaši přátelé nemusí mít účet hubiC pro zobrazení či stačení Vašich sdílených souborů.

Jak dlouho budou mé soubory sdílené?

Jestliže sdílení nezrušíte, bude odkaz na sdílení aktivní 5, 10 či 30 dní. Záleží na Vašem nastavení při jeho vytváření. Jakmile bude limit sdílení překročen, odkaz přestane být platným a povede na prázdnou stránku.

Kde mohu zjistit jak ještě dlouho bude odkaz na sdílení aktivní?

V hubiC web a mobile app je zbývající čas zobrazen hned vedle názvu souboru. U Windows a Mac aplikací zatím tato informace není.

Mohu prodloužit životnost odkazu na sdílení?

Ne. Můžete ale vytvořit na sdílení odkaz nový. Doba sdílení poběží od začátku.

Jak mohu zjistit, že je soubor sdílený?

Název souboru/adresáře, který je sdílený, má v aplikacích modrou barvu a zůstane takto označen dokud nebude sdílení zrušeno.

Jak zjistím odkaz na sdílení?

Udělejte to samé, jako když sdílení souboru teprve vytváříte a již existující odkaz se Vám zobrazí.

Je možné sdílet odkaz po neomezenou dobu?

Ne, to není možné.

Jestliže sdílím adresář a později změním jeho obsah, budou změny viditelné i pro lidi, kterým jsem poslal odkaz na sdílení již před změnou?

Jestliže jste přidali soubor do adresáře až po vytvoření sdílení tohoto adresáře, pak se změny pro uživatele, který má ke sdílení přístup, neprojeví. Budete muset zrušit publikování a vytvořit nový odkaz. Jestliže vymažete, přesunete či přejmenujete soubor, který je obsažen ve sdílení, pak se tento již ve sdílení zobrazovat nebude. Pozn: Sdílení adresářů není pro iOS aplikace (iPhone, iPad) dostupné.

Mohu použít heslo pro přístup ke sdílenému souboru?

Ne, to není možné. Avšak pouze Vy máte kontrolu nad vytvořeným odkazem na sdílení. Tento odkaz není veřejný a nebude zaznamenán v žádných vyhledávacích robotech.

Kdo bude mít přístup k mým sdíleným dokumentům?

Každý, komu zašlete odkaz na sdílení, má k dokumentům přístup. Až do data expirace. Jestliže sdílíte odkaz na sociální síti, berte v potaz, že se odkaz může dostat i mimo okruh Vašich kontaktů a jste právně zodpovědní za soubory, které sdílíte.

Budu mít možnost kontrolovat, kdo se dostane na můj sdílený odkaz?

Ne, to není možné.

Mám možnost nechat dokumenty jen prohlížet bez možnosti jejich stažení?

Ne, všechny sdílené dokumenty mohou být staženy těmi, kteří se k nim přes odkaz dostanou.

Ovlivní sdílené soubory můj limit na úložišti?

Ne, sdílené soubory nejsou kopírovány, takže nenavyšují použitý prostor na Vašem úložišti.

Pro jsem při prvním sdílení pomocí hubiC dotazován na poštovní adresu?

Jde o právní požadavek, protože jste zodpovědní za soubory, které pomocí hubiC sdílíte. Také musíme být schopni identifikovat uživatele, kteří posílají abuse obsah.



< Zpět