Użytkowanie strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, w celu zapewnienia prawidłowego działania strony i realizowania statystyk odwiedzin.
Więcej informacji na temat zarządzania plikami cookie
Ok

Centrum pomocy

Aplikacja iOS

Jak zainstalować aplikację na moim smartfonie lub tablecie?

Jeżeli korzystasz z dowolnego urządzenia Apple (iPhone, iPod touch, iPad, iPad mini), aplikacja hubiC jest dostępna w sklepie Appo Store. Jest to aplikacja darmowa, uruchamiana po wybraniu przez Ciebie opcji instalatora. Sprawdź aplikację w sklepie App Store.

Jak zaktualizować aplikację?

Zachęcamy do wykonywania regularnych aktualizacji swojego konta hubiC. W przypadku pojawienia się nowej aktualizacji, otrzymasz od nas wiadomość systemową ze sklepu App Store.

Jakie pliki są obsługiwane za pomocą aplikacji hubiC?

Aplikacja hubiC obsługuje formaty plików dostępne domyślnie w systemie iOS. Aby otworzyć inne pliki, które nie są wspierane przez system, zachęcamy do korzystania z dodatkowych aplikacji do ich obsługi.

Jak mogę wyświetlić zdjęcia w trybie pełnoekranowym?

Wyświetlenie zdjęcia w tej opcji jest możliwe po przesunięciu palcem od lewej do prawej strony ekranu (następne zdjęcie) lub od prawej do lewej (poprzednie zdjęcie). Aby rozpocząć pokaz slajdów wystarczy kliknąć na wybrane zdjęcie.

Czy konto hubiC obsługuje streaming audio i wideo?

Nie w tej chwili.

Jak przenieść wybrany plik z telefonu na konto hubiC?

Wystarczy wybrać przycisk 'Dodaj' wyświetlony jako '+'. Każdy plik zostanie przeniesiony domyślnie do folderu głównego, lub innego wybranego przez Ciebie katalogu. Skopiowane dane możesz udostępniać swoim bliskim lub współpracownikom.

Nie mam dostępu do listy zdjęć podczas ładowania plików na konto online.

Wejdź w parametry urządzenia, w zakładce "Reguły" - "Bezpieczeństwo", a następnie wybierz ikonę "Zdjęcia", aby udostępnić opcję ich publikacji przez aplikację hubiC.

Jak utworzyć nowy katalog?

Wystarczy wybrać przycisk 'Dodaj' wyświetlony jako '+', a następnie wpisać jego nazwę.

Czy istnieje automatyczny sposób na przenoszenie danych z urządzenia przenośnego do konta hubiC?

Ta opcja będzie dostępna wkrótce na urządzeniach z systemem iOS.

Jak mogę udostępnić plik z urządzenia przenośnego?

Kliknij na wybrany plik, a następnie wybierz przycisk "Operacje" i zatwierdź opcję "Publikacja w hubiC". Następnie otrzymasz skrócony link, który można przesłać za pomocą emaila, wiadomości SMS lub w portalach społecznościowych. W tej chwili aplikacja pod iOS nie obsługuje opcji udostępniania katalogów.

Jak usunąć opcję udostępniania danych?

Kliknij i otwórz udostępniony plik (oznaczony kolorem niebieskim). Następnie z listy operacji wybierz "Publikacja w hubiC" i anuluj ją klikając na czerwony krzyżyk. Każdy usunięty link będzie wskazywać na pustą stronę, a jego zawartość nie będzie udostępniana.

Jak mogę załadować lub pobrać plik przy pomocy urządzenia przenośnego?

Wybierz jeden z plików, a następnie z listy operacji wybierz "Otwórz w". Następnie będziesz mógł wybrać aplikację, przy pomocy której pobierzesz i otworzysz plik.

Jak wyłączyć opcję wyświetlania miniatur obok zdjęć i plików wideo?

Wejdź w parametry aplikacji i następnie wybierz opcję «Wyświetlanie miniatur».

Ile miejsca zajmuje aplikacja po jej zainstalowaniu na tablecie lub telefonie?

Aplikacja hubiC ma ograniczony dostęp do pamięci urządzenia. Napisaliśmy ją tak, aby pobierała na urządzenie wyłącznie te pliki, z których korzystasz logując się do aplikacji.

Z jakiej pamięci korzysta aplikacja?

Aplikacja korzysta z pamięc cache urządzenia, dostępna na telefonie komórkowym. Aby zwolnić pamięć cache wystarczy wylogować się z aplikacji.

Czy mogę zabezpieczyć logowanie do aplikacji dodatkowym kodem?

Tak. Zalecamy korzystanie z tej opcji przede wszystkim w sytuacji, kiedy urządzenie nie posiada domyślnie takiej blokady. Włączenie dodatkowego logowania zwiększa również bezpieczeństwo umieszczonych danych, szczególnie w przypadku kradzieży.

Jak mogę wylogować się z aplikacji?

Podczas pierwszego logowania, aplikacja pobierze elementy wymagane do identyfikacji Twojego konta. Jeżeli chcesz usunąć parametry użytkownika, wystarczy wybrać opcję 'Wyloguj się' w ustawieniach konta.



< Powrót