Użytkowanie strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, w celu zapewnienia prawidłowego działania strony i realizowania statystyk odwiedzin.
Więcej informacji na temat zarządzania plikami cookie
Ok

Centrum pomocy

Udostępnianie

Jak działa opcja udostępniania danych?

Udostępnienie pliku polega na ich przesłaniu osobom trzecim. Każdy udostępniony zasób jest widoczny jako unikalny odnośnik do strony WWW dostępny w przeglądarce internetowej. Nie ma ograniczeń co do liczby udostępnionych plików. Możesz również w każdej chwili anulować udostępnione zasoby.

Czy mogę udostępnić pliki osobom, które nie posiadają konta hubiC?

Tak. Do wyświetlenia udostępnionego pliku wystarczy dostęp do komputera z przeglądarką i dostępem do internetu.

Przez ile czasu będą dostępne współdzielone pliki?

W trakcie udostępniania pliku, wybierasz również okres przez który są one dostępne: 5, 10 lub 30 dni. Po tym czasie udostępniony zasób zostanie automatycznie wyłączony.

Gdzie mogę sprawdzić pozostały okres dla udostępnionych treści?

W aplikacji WWW, dla każdego wyświetlanego pliku, jest pokazana opcja pozostałego czasu do końca opcji udostępnienia. Opcja ta jest jeszcze niedostępna w systemach Windows i Mac.

Czy mogę przedłużyć okres udostępnienia pliku?

Nie. Natomiast możesz wygenerować odnośnik do nowego zasobu dla tego samego pliku. W ten sposób zmienisz odnośnik do udostępnionej strony, ale licznik czasu udostępnienia będzie liczony od początku.

Jak sprawdzić, czy dany plik jest udostępniony?

Każdy udostępniony plik, jest oznaczony w aplikacji hubic kolorem niebieskim.

Jak wyświetlić ponownie odnośnik dla udostępnionego pliku?

Możesz ponownie wykonać opcję udostępnienia pliku, wraz z wyświetleniem przypisanego do niego odnośnika.

Czy mogę udostępniać pliki bez limitu czasu?

Nie jest to możliwe.

Czy w sytuacji zmiany zawartości udostępnionego katalogu, osoby które z niego korzystają, będą widziały wprowadzone przeze mnie zmiany?

W przypadku zmiany treści udostępnionego zasobu, konieczne jest jego ponowne opublikowanie. Każdy zmieniony plik zostanie również usunięty z udostępnionego zasobu. Przypominamy, że opcja udostepniania folderów jest niedostępna dla urządzeń iOS (iPhone, iPad).

Czy mogę włączyć ochronę udostępnionego pliku hasłem?

Nie, taka opcja jest niedostępna. Jedynie Ty, jako właściciel zasobu decydujesz, komu przekażesz informacje o dostępie do tych treści.

Kto może uzyskać dostęp do współdzielonych plików?

Dostęp do zasobów będą miały wyłącznie te osoby, którym przekazałeś odnośnik do nich. Pamiętaj, że w przypadku udostępniania plików za pomocą portali społecznościowych, może on być również przekazany osobom trzecim. Właściciel udostępnionego zasobu odpowiada za jego treść od strony prawnej.

Czy mogę sprawdzić, kto korzystał z udostępnionego pliku?

Ta opcja jest niedostępna.

Czy mogę ograniczyć prawa do udostępnianych zasobów np. poprzez ich zastrzeżenie przed pobieraniem?

Nie, natomiast wyłącznie osoby, którym przekazałeś odnośnik do pliku, mają wgląd w treść udostępnionych zasobów.

Czy udostępnione pliki zwiększają wykorzystanie miejsce na dysku?

Nie. Udostępniony zasoby nie są kopiowane, więc nie wykorzystują dodatkowej przestrzeni na dysku.

Do czego potrzebny jest adres pocztowy podczas pierwszego udostępnienia danych w koncie hubiC?

Jako abonent konta jesteś prawnie odpowiedzialny za umieszczony treści. W ten sposób możemy również zidentyfikować właściciela plików.



< Powrót